Healthcare of the Future

Digitale Gesundheit - von der Vision zur Best Practice! Wir organisieren eine Konferenz, die den rasanten Fortschritt der Digitalisierung im Gesundheitswesen aufzeigt, der auch durch die Pandemie beeinflusst wurde und zu Veränderungen in der Art und Weise unserer Kommunikation geführt hat. Die Veranstaltung wird in englischer Sprache durchgeführt.

20.05.2022 – Biel, Quellgasse 21

• Startdatum 20.05.2022
  • Ort Biel, Quellgasse 21
  • Kosten «Early-Bird» ticket (bis 8.4.2022) CHF 130.- Regular ticket CHF 160.- Student ticket CHF 65.-

While the first conference in 2019 focused on interdisciplinary care pathways, this year’s conference will highlight the role of medical informatics in representing these processes digitally. We look forward to getting to know and discussing new approaches that are reshaping diagnostic and treatment processes using digital tools and interoperable systems in healthcare. Which solutions prove to be effective and efficient?

Keynote Speakers

• Prof. Dr. Sylvia Thun, Professor at Niederrhein University of Applied Sciences and at Charité Berlin and leader of the Core Facility Digital Medicine and Interoperability at the Berlin Institute of Health
  • Prof. Dr. Rainer Röhrig, Director at the Institute of Medical Informatics, University Hospital RWTH Aachen
  • PD Dr. Tanja Krones, Head physician of clinical ethics / executive secretary of the clinical ethics committee of the University hospital of Zurich at the Institute of Biomedical Ethics, University of Zurich