Dr. Martin Scheeder

Profile

Dr. Martin Scheeder Dozent für Fleischqualität &-technologie

  • Address Berner Fachhochschule
    School of Agricultural, Forest and Food Sciences HAFL
    Fachbereich Agronomie
    Länggasse 85
    3052 Zollikofen

Activities

  • Forschung und Lehre im Bereich Schlachtkörper-, Fleisch- und Fettqualität

CV

  • Born in Berlin-Reinickendorf only months before the Wall had been built
    Grown up in Grossburgwedel near Hanover, Lower Saxony, Germany
    1983 - 1984 Studies in Agriculture, Gesamthochschule Kassel
    1984 - 1989 Studies in Agricultural Sciences, Animal Production, Georg-August University Göttingen; Dipl. Ing agr.
    1989 - 1992 Doctoral Studies, Forschungs- und Studienzentrum für Veredelungswirtschaft Weser Ems, Georg-August-Universität Göttingen; Dr. sc. agr.
    1996 Translocation to Switzerland
  • 1992 - 1995 Assistant Forschungs- und Studienzentrum für Veredelungswirtschaft Weser Ems, Georg-August-Universität Göttingen
  • 1996 - 2007 Senior assistant Institute of Animal Sciences, ETH Zürich,
  • since 2007 R&D, head of the meat quality laboratory at the pig performance testing station (parttime) SUISAG

Memberships

Awards

Four grandchildren so far

Language skills and intercultural knowledge

  • Englisch - Konversationssicher