Guillaume-Arthur Egli

Profile

Guillaume-Arthur Egli Dozent Lebensmittelwirtschaft

  • Contact hours Wednesday
    Thursday
  • Address Berner Fachhochschule
    School of Agricultural, Forest and Food Sciences HAFL
    Fachbereich Food Science & Management
    Länggasse 85
    3052 Zollikofen

Activities

  • Member of the BFH-HAFL Instituts Hugo P Cecchini Operational Board

Teaching

  • BSc in Food Sciences and Management

  • CAS in International Food Business

  • International Food Business

  • Intercultural Communication

  • Strategic Management

  • Business Planning

  • Digital Marketing

  • Product & Category Management

CV

  • Currently Lecturer in Food Business HAFL (Hochschule für Agrar-, Forst- und Lebensmittelwissenschaft), Zollikofen
  • Currently Cofounder and CEO WOLLU.CH Sarl, Dakar
  • 05.2019-12.2019 Finance Controller Seaboard Overseas and Trading Group, Nouakchott
  • 02.2018 – 04.2019 Product Manager for biscuits Midor SA, Meilen
  • 10.2016 – 03.2017 Category Field Manager for cheeses Federation of Migros Cooperatives, Zurich
  • 11.2013 – 07.2016 Product Manager for dairy products Migros Neuchâtel-Fribourg, Marin-Epagnier
  • 12.2006 - 12.2008 Quality Assurance Employee Hilcona Gourmet SA, Orbe
  • 2016 - 2019 Master in Business Administration ZHAW (Zurich University of Applied Sciences), Winterthur
  • 2010 - 2013 Bachelor in Food Technology and Management BFH (Bern University of Applied Sciences), Zollikofen
  • 2002 - 2005 Apprenticeship as a Food Technologist Nestlé SA, Orbe

Supervised theses

  • Patrick Zbinden Branding von Früchten und Gemüse: Erfolgsfaktoren und Potenziale für Schweizer Produzenten 2022

  • Reto Schumacher Trüffelplantage im Seeland: Machbarkeitsanalyse und Umsetzungsplan anhand der Betriebsgemeinschaft Kanalmühle in Treiten 2022

  • Dubey Marina L’avenir du lait d’industrie en Suisse 2022

  • Dominique Zoë Bürkli Berner Markt App - Konzeptakzeptanz der Marktfahrenden und Endkonsumierenden für die digitale Vernetzung der physischen Märkte 2023

Language skills and intercultural knowledge

  • French - Native or bilingual proficiency
  • German - Full professional proficiency
  • English - Professional working proficiency